caféer & sånt,

ljudkoll #1 finns nu utplacerad på följande ställen i Kristianstad för läsning av allmänheten. Tipsa gärna nära och bekanta som inte redan känner till oss. Trevlig läsning.

image97Kompakt Disk
Butik 47
Café Fenix
Duvanders
Darins
Kaffe & Sånt
Nostalgia
Bunna


Mvh
Redaktionen

emilie autumn,

image95

Viktorianskt, gothiskt & inte minst, riktigt bra.

http://www.emilieautumn.com/
http://www.myspace.com/emilieautumn

ljudkoll-artist nummer 11,

Här kommer tidningen sista, Navid Modiri.

navid modiri2

Mångsysslaren Navid Modiri är ständigt aktuell med sina hårda och raka texter som på ett utmärkt sätt speglar vår samtid. Han är programledare för Svts Filmkrönikan, författare, poet och inte minst frontfigur i banden Navid Modiri & Gudarna samt Cobra Charlie.

http://www.navidmodiri.com/
http://www.myspace.com/navidochgudarna
http://www.myspace.com/cobracharlie

ljudkoll-artist nummer 10,

Marcus Birro.

image94

Poeten Marcus Birro gjorde 2007 ett projekt tillsammans med Stry (bl.a. Ebba Grön, Imperiet). De kallade sig Du Är Christer Pettersson Du Också. Karaktäristisk gitarr av Stry och starka texter framförda av Birro.

http://www.marcusbirro.se/

ljudkoll-artist nummer 9,

Nora.

nora4

Ni som köpt hennes solodebutep Curtains eller sett henne live vet vad vi talar om. Det här är ett av Kristianstads största framtidshopp. Som den duktiga musiker Nora Hedberg är skapar hon känslosam musik på hög nivå. Jag smälter direkt.

http://www.myspace.com/norahedberg

kära läsare,

I fredags var det releasefest för ljudkoll #1. Vi vill först och främst tacka alla som var där och förgyllde kvällen, det var trevligt att så många kunde komma. Ni gjorde verkligen vår kväll. Skötte er utmärkt och var lika trevliga som alltid. Ta åt er, det är ni värda. Hoppas att ni tyckte kvällen var lika trevlig som vi tyckte.
Till er som köpt förköp kan jag meddela att tidningen kommer att finnas i er brevlåda någon gång under denna veckan. Kanske har ni redan fått den.

Vi har några få nummer av tidningen kvar för försäljning, dock är det slut på förköptpriserna nu.
1st ljudkoll nummer 1 kostar nu 60 kr om du vill ha den hemskickad och 40 kr om du köper direkt av oss tre, Carl Öhman, Henrik Persson eller Håkan Håkansson, och får tidningen lämnad direkt i handen. Från och med nu ingår inte längre Elias Orkesters debutplatta dock råkar jag veta att Elias Bjerstedt har skivor till salu. Betalningen sker i vanlig ordning genom att sätta in pengar på vårt konto eller genom att ge oss pengar i handen.

(swedbank)
Clearingnr: 8313-9
Kontonr: 503 030 153-4

Glöm inte(om du betalar via internet och/eller vill ha tidningen hemskickad) att först skicka ett mail till [email protected] med ditt namn, din adress(inkl. postnr. och ort) samt din epostadress. När du för in pengarna på vårt konto, märk betalningen med initialer+l1 (exempel för Carl Öhman: cöl1) så vi ser vem det är från.

Tack för allt. Hoppas ni fortfarande tror på oss. Be gärna alla era musikintresserade vänner att köpa ett exemplar. Vi behöver det för att gå runt ekonomiskt.


Mvh
Redaktionen

redovisning,

Kom gärna och besök oss, tidningar finns till försäljning.
Österängskolan imorgon klockan 14.00. Det är där det händer. Vi synes.

Releaseparty på g!

Tidningen är tryckt, lokalen är bokad och gästerna värmer upp - likaså redaktionen..

Ikväll blir en höjdarkväll; ingen tvekan om saken!

image93

ljudkoll-artist nummer 8,

Melpo Mene.

image92

Erik Mattiasson, mannen bakom Melpo Mene, lyckas göra fina popslingor till magisk musik. Hellobenjamin är bara en av många bra låtar på förra albumet Holes. I augusti släpps Melpo Menes andra album Bring the Lions Out.

http://www.melpomene.se/
http://www.myspace.com/melpomenemusic

ljudkoll-artist nummer 7,

Ljudkoll beger sig ned till Malmö och Mikael Wiehes kontor och arbetsplats för att prata musik och politik med en ytterst intressant människa.

wiehe, öhman

Mikael Wiehe är en av de mest politiskt engagerade artister Sverige har. Han har iår varit artist i 45 år och har utan tvekan en given plats på topp10-listan över Sveriges mest betydelsefulla musiker...
genom tiderna.

http://www.mikaelwiehe.se/


ljudkoll-artist nummer 6,

Duhkha.

image91

Mycket lovande kvartett från Kristianstad som spelar oförutsägbar indiepop. Till sommaren kommer bandets andra demo.

http://www.myspace.com/weareduhkha

ljudkoll-artist nummer 5,

Andreas Tilliander.

image90

En utav de absolut bästa inom synth och elektronika. Med grymma beats och otrolig känsla har Andreas Tilliander gjort musik som bland annat Mokira, Andreas Tilliander och Lowfour. Utöver det så är han sedan mer än ett år tillbaka även live-medlem i Familjen!

http://www.repeatle.com/
http://www.myspace.com/andreastilliander

ljudkoll-artist nummer 4,

Familjen.

familjen

Hässleholms för tillfället mest hypade artist, Johan T Karlsson, spelar elektropop med sköna synthslingor och tvättäkta hässleholmsdialekt.

http://www.detsnurrariminskalle.com/
http://www.myspace.com/familjen

ljudkoll-artist nummer 3,

Mina damer och herrar... eMiL Jensen.

emiljensen3

En gemensam halvgammal genusbefriad person med ett elektroakustiskt instrument som vet vad han gör. Poesi, musik och komik i en salig blandning.

http://emiljensen.se/
http://www.myspace.com/emiljensen/

ljudkoll-artist nummer 2,

Vår första intervju kom väldigt plötsligt, oväntat och oförberett. Den var i Hässleholm, på Perrong 23, med en viss Lars Ola, mer känd som Lasse Lindh.

image90

Lasse Lindh har sedan ljudkoll träffade honom, i september 2007, hunnit med en turné i bland annat Korea, släppt Jag tyckte jag var glad i en engelsk version, tävlat i Melodifestivalen samt släppt sin femte och senaste platta Pool. Han skriver lyrik om livet, något melankolisk, och tonsätter sedan med fina pop-melodier för att tills sist framföra detta med en karakteristik röst.

http://www.lasselindh.se/
http://www.myspace.com/lasselindh


ljudkoll-artist nummer 1,

Eftersom det snart är dags för oss att släppa taget om vårt projektarbete, musiktidningen ljudkoll, och visa upp det för allmänheten har vi på redaktionen bestämt oss för att komma med en kort och koncis beskrivning över de artister och band vi valt att ha med i tidningen. Vi kommer framöver att ta en paus från listor och annat för att skriva ihop några rader om var artist för sig.

Jag ger er artist nummer 1, Elias Orkester.

image88

Elias Bjerstedt med sin orkester Samuel Johansson utgör tillsammans denna Kristianstadsduo. Med gitarr, bas och två unika röster skapar de musik som få. Bandet är aktuellt med sitt debutalbum nu i vår. Läs hela 4 sidor om Kristianstads tvåmanna countryblues-orkester i ljudkoll #1.

http://www.myspace.com/eliasbjerstedt

ljudkoll#1,

Vi har nu fått beskedet från vårt tryckeri, Arkitektkopia, att vi får ihop lite fler exemplar av ljudkoll #1 än tidigare väntat. Detta innebär att vi nu ligger ute med 20 förköpsnummer. Först till kvarn helt enkelt.
Så här beställer du.

ljudkoll tipsar: 10 på... S



image86
Sibiria

1.) Suburban Kids With Biblical Names - Duon som spelar lättsam indiepop med mycket ba ba ba, glada melodier, sarkastiska texter och överkryddade lo fi-detaljer.

2.) Sambassadeur - Bandet som gått (från debutalbumet till Migration) från en väldigt indietweepopkänsla till en renare, snyggare ljudbild med mer kvinnlig skönsång.

3.) Svensk Pop - Halvgalen sextett med flippade texter och sköna medryckande melodier.

4.) Shiny Toy Guns - Indierock från L.A. med tydliga electroinslag och vacker sång.

5.) Sibiria - Östersundskvartett där medlemmar har bland annat Vapnet som sidoprojekt.

6.) Shugo Tokumaru - Japansk singer/songwriter med vissa spår av elektronika. Även gitarrist och vokalist i Gellers.

7.) Skilla - Reggae- och folkmusikinspirerat popband bestående av fem flickor från Malmö.

8.) St. Thomas - Vad händer om man parar Neil Young med Elliott Smith? Fram kommer en norsk singer/songwriter a la Nick Drake.

9.) Stars In Coma - Malmöitisk indie(glam)pop med viss elektronisk touch. Hoppfulla melodier kombineras med melankolisk sång.

10.) Sture Alléns Dansorkester - Frontfiguren i Svenska Akademien, Sture Allén den yngre, har ett eget reggaeband. Baktakt förenas med samhällskritiska texter framförda på skånska.

Bör även nämnas:
Sällskapet
Swan Lee
Sophie Zelmani
Säkert!
Switchfoot
The Strokes
Sufjan Stevens
The Shins
Salem Al Fakir
Snook
Scissor Sisters
The Slaves
Shout Out Louds
Suredo
Slagsmålsklubben
Stars
The Smiths
The Smashing Pumpkins
Svenska Akademien
Sigur Rós
Siouxie And The Banshees
The Soundtrack Of Our Lives
Souls
Staffan Hellstrand
Sorkar & Strängar
Snoddas
Stellarscope
Stefan Sundström
The Streets
Stevie Ray Vaughan
Shack
Sofia Karlsson
Spacemen 3
South Ambulance
Sonic Youth
Spiritualized

Arkitektkopia,

image87

Imorgon går ljudkoll#1 till tryckeriet, sålänge allting går som det ska, för att sedan komma ut i några exemplar. -Hålla tummarna-
Ursäkta den dåliga uppdateringen, det är mycket som måste fixas just nu. Tack för att ni fortfarande läser.

kära läsare,

Vi måste tyvär meddela att det för tillfället inte går att köpa några förköp. Vi måste se över vår ekonomiska situation och återkommer om det blir några ändringar. Till er som fortfarande vill ha en tidning kan jag bara säga att vi inte kan göra så mycket för tillfället. Det är det där med pengar som krånglar ibland.

Mvh
Redaktionen

kristianstadsbladet,

"Det finns en hel del att gå igenom så räkna med två timmar"

På fredag ska jag träffa Lisa Appelqvist från Kristianstadsbladet. Hon har läst igenom en del artiklar och ska nu komma med synpunkter. Människan gör mig nervös när hon skriver så. Tur att hon är snäll.

RSS 2.0