festivalsommaren 2008,

Ja gott folk. Det är nästan så att det är dags att börja ladda inför sommaren nu. Okej, jag vet om att det inte är december ännu men det går fort.

Ljudkolls julklappstips; 200 Siesta2008-biljetter kommer att släppas mellan den 15 och 31 dec till reducerat pris.

image34

folk,

Vi behöver som sagt pengar till tryckning. Gör en insats. 8313-9, 503 030 153-4.

Tack,

Familjen,

Det är fredagskväll och ljudkoll besöker Markan i Hässleholm. Vi har som nämn i tidigare inlägg fixat intervjuerna med både Andreas Tilliander & Johan T Karlsson dagen innan vilket innebär att under kvällen är det endast en snygg bild på Johan vi behöver, vilket visar sig vara svårare än väntat. Johan hoppar, studsar och dansar konstant genom hela konserten. Vår fotograf gör sitt bästa men att Johan ber ljusteknikerna släcka frontlighten, för att "Detta är ingen jävla rockkonsert", gör det inte lättare. Hela stället börjar blinka frenetiskt och halva Hässleholm dansar med. Party!

image33
Ljudkoll tackar Jennifer Palmblad för en trots förutsättningarna bra insats gällande fotografering. Dessutom Tack till; Johan T Karlsson, Andreas Tilliander och publiken.

Det snurrar i min skalle...

andreas tilliander,

image32
Just nu träffar min kära kamrat & medarbetare Håkan en högst aktuell Andreas Tilliander [Uppträder just nu med Familjen, Poesitåget m.m.]. Detta kommer att resultera i en kortare intervju med elektronikastjärnan från Hässleholm. Se honom tillsammans med Johan T Karlsson alias Familjen imorgon kväll på Markan.

forts.
Har precis kommit hem efter efter att ha spenderat drygt två timmar hemma hos andreas tilliander. när ja kommer innanför dörren ursäkar han sej och säger att de är lite rörigt med en massa synthar och grejor över hela rummet. får en halvtimmes intervju med honom och senare dyker även johan t karlsson upp och kvällen fullbordas med en improviserad intervju med honom också.

Familjen imorgon på markan är ett måste för alla er musikälskare där ute!

//Håkan


framsida,

Då var framsidan spikad. För att artisterna inte ska bli avundsjuka på varandra då vi endast tänkt att ha med  en på framsidan väljer vi istället att trycka upp framsidan med mig, Carl Öhman - ekonomi- och marknadsföringsansvarig för musiktidningen ljudkoll under hösten 2007 samt våren 2008. Vad tycker våra kära läsare om denna idé?
OBS! Detta kan eventuellt vara ett skämt! OBS!

image31
Foto; Jennifer Palmblad.

navid modiri,

Fredag 071116.
Jag, Carl Öhman, och Håkan Håkansson tillsammans med ljudkolls inlånade fotograf och min flickvän Jennifer Palmblad beger oss till Hässleholm. Vi är där för att se poesitåget passera förbi framför våra ögon. Det är mötet mellan elektronika och poesi vi är ute efter.
 Tomas Ekström, Johannes Anyuru och Navid Modiri läser dikter, musiken står Andreas Tilliander för. Det är starka texter i sig, att musiken förstärker det är ett faktum. Vi snackar om runt en och en halv timmes njutning.
 Tilliander får den plats han förtjänar på scen och han lyckas trots sin kapacitet inte ta över föreställningen helt, bara bitvis.
 Varje gång Navid tar ett steg framåt för att lösa av en av de andra tonas musiken upp. Han läser med en enorm inlevelse. Vers efter vers från Skrik om det brinner och Det måste vara radion (Cobra Charlie) framförs på ett minst sagt maffigt sätt. Det är svårt att säga något annat än att det var en underbar föreställning. Jag är imponerad.

 Efteråt får vi en intervju med Navid Modiri. Vi har nu 20 minuters inspelat intervjumaterial samt en hel del schyssta bilder. Läs hela intervjun i ljudkoll #1, släpps våren 2008.

image28

Ljudkoll tackar Navid Modiri, Tomas Ekström, Johannes Anyuru, Andreas Tilliander, Jennifer Palmblad för en trevlig kväll. Tack.

österängs elevråd,

Vi har våra förhoppningar om att de vill hjälpa oss på ett eller annat sätt med vår ekonomi. Idag lät det positivt. Vi får se hur det blir. Vi på redaktionen hoppas för fullt.




image27

imorgon blir det navid,

Jag ringde nyss och pratade med Navid Modiri. Imorgon klockan 16.00 ska vi slå en pling till hans mobil och bestämma en plats att träffas på. Hoppas han har en ledig timme, vi har material.
image26

ljudkoll recenserar,

Cobra Charlie - Jag Kommer Tappa Det
Navid Modiri, programledare för Filmkrönikan och frontperson i reggaebandet Navid Modiri & Gudarna, är nu aktuell tillsammans med producenten och slagverkaren Povel Ohlsson med projektet Cobra Charlie.
Till skillnad från Navid Modiri & Gudarna är Cobra Charlie mörkt och tungt vilket passar lysande till Navids raka, starka, samtida texter. Jag skulle vilja säga att detta är bland det mest kaotiska inom nutida svensk hiphop. Texterna är obehagligt starka kombinerat med tunga beats inspirerade av reggaens baktakt. Albumet har allt från sköna melodier till stunder då musiken känns helt improviserad. Cobra Charlie har en sak som Navid Modiri & Gudarna inte har, musiken är lika mörk som texterna.
Med låtspår som Cornelias Blod, Döda De Förälskade, Det Måste Vara Radion och Skrik Om Du Brinner målar Navid upp en värld full av kaos, paranoia, ångest och mardrömmar. Att albumet är genomsvart stör mig inte. Navid visar med Cobra Charile upp samhällets mörkaste sidor på ett obehagligt lysande sätt.

ljudkoll ger cobra charlie - jag kommer tappa det 4 av 5 linjelådor.
image25

tack,
carl öhman, ljudkoll

tack,

till otto håkansson för ditt bidrag.

känner även du för att bidra, 8313-9,503 030 153-4 är vårt kontonummer.

jam,

ännu en ny sponsor. det börjar kännas lite bättre rent ekonomiskt nu.


poesitåget,

Fredag 16/11 anländer Poesitåget till Hässleholms Kulturhus. Intervju med aktuella Navid Modiri.
Vi hoppas även på Andreas Tilliander.

image16

swedbank;

ny sponsor, swedbank 1000:-

swedbank

nordea;

ny sponsor.500kronor.inte fel...
image14

...

2 / 3 av ljudkolls redaktion inmundgar i detta ögonblick en irish coffee i äkta nasby-anda.
häll upp lite billig whiskey. fyll på med kaffet, gärna starkt. & toppa sedan med lite gammal grädde som stått i kylskåpet ett bra tag. allt detta för att nå det fantastiska resultatet; svart flytande substans som smakar kaffe, luktar whiskey och ser ut som rapsolja. takk och hej!

pengar pengar pengar,

image14
372,00 är helt klart en bit på vägen. Nu är det bara 8468,00 kvar för att vi ska nå vårt mål,
200 exemplar ljudkoll#1.


Hej,
Igår fick jag reda på att Kultur- och Fritidsnämnden inte kan bidra med halva tryckkostnaderna. Det känns ju bra, inte alls. Men man ska ju se det possitivt. Bidrag som Jennifers, Anonyms och nu även Annas blir då ännu viktigare för att vi ska kunna trycka upp några tidningar alls. Så Takk än en gång. Hoppas det finns fler snälla människor som vill hjälpa oss. Kanske? 8313-9,503 030 153-4 isåfall.

Tack på förhand.
Redaktionen, ljudkoll

RSS 2.0