ljudkoll recenserar,

Sambassadeur - Migration
Första gången jag hörde Migration kändes det väldigt ojämnt. Men ju mer jag lyssnar desto bättre passar låtarna ihop och smälter samman till ett välformad, välljudande album. Med Subtle Changes som andraspår är det svårt att inte lyssna vidare. Man fastnar direkt och sitter sedan fast hela vägen förbi stundtals lysande låtspår som Final Say och Something To Keep. Migration innehåller mer kvinnlig skönsång och bandet låter mindre indie än tidigare, men är inte sämre för det. Sambassadeur skapar mjuk musik som samtidigt sticker ut ur mängden.
För Sambassadeurs del var det svårt att följa upp tidigare album men det har de utan tvekan lyckats med.

ljudkoll ger sambassadeur - migration 4,5 av 5 linjelådor.
sambassadeur-migration

[Om det uppskattas av våra läsare kommer vi framöver försöka lägga upp recensioner oftare. Det är upp till er. Säg till om ni vill ha mer?]


mvh
carl öhman, ljudkoll

takk,

image13
ljudkoll tackar för de två bidrag vi fått in.
takk till jennifer palmblad och även vår anonyma vän.

intervju #3,

tidigare har vi intervjuat lasse lindh & marcus birro. nu var det emil jensens tur. vår hittills längsta och mest seriösa intervju. han förtjänar och kommer få stor plats i ljudkoll#1.
16.00 möter jag och håkan upp emil på kristianstad stadshotell. emil är lite sen med tåget och stressar därför antagligen lite väl mycket (det visar sig att han tänkte hinna raka sig men det första han gjorde var att skära sig i kinden och struntade därför i det, charmigt).
vi går sedan vidare mot darins där jennifer och henrik håller en bra plats. vi har nu ungefär 50 minuters inspelat material och många bra bilder att jobba ihop något riktigt bra utifrån. det här kommer bli bra som fan. jag ska sätta mig ner nu och lyssna, skriva och börja bearbeta.
image12
foto, jennifer palmblad.

takk eMiL för gott samarbete

migrän,

jag spanade nyss in victorias blogg [http://palea.blogg.se/] och hittade ett helfräckt band som jag verkligen vill intervjua. de heter migrän och kommer från göteborg. de spelar improviserad musik på ett fyrtiotal olika instrument, mer eller mindre kända. det verkar riktigt tufft. med betoning på riktigt tufft.

image10

imorgon ska vi träffa herr jensen,

image9













ljudkoll med fotograf kommer 16.00 att infinna sig på förutbestämd plats för att möta upp emil jensen. vi promenerar sedan vidare till förutbestämt café för eventuellt kaffedrickande och förutbestämt frågeställande. vi hoppas på utförliga och intressanta svar för att kunna göra ett långt ingående reportage om emil.
 efter intervjun spatserar vi antagligen vidare mot konserthuset för att förhoppningsvis kunna se emils föreställning som börjar 19.00. vi tänker, eller jag tänker, att det är lika bra att ta lite bilder och recensera spelningen när han ändå besöker kristianstad.

frågorna är klara och ljudinspelaren laddad. jag är peppad. emil åker säkerligen tåg.



mvh
carl öhman, ljudkoll

hur alla ni läsare får tag på denna exklusiva tidningen!

för er som vill försäkra er om att få ett alldeles eget exemplar så rekomenderar vi er att vända sig till reaktionen och teckna en så kallad prenumeration då man kommer få någon sorts nyhetsbrev, tillgång till outgivet material, man får tidningen för alla andra och till sist så får man en blandskiva/band.
prenumerationen kommer att kosta någonstanns runt 50 riksdaler och går enbart att köpa via någon av oss (henrik persson, carl öhman, håkan håkansson)
om man av någon outgrundlig anledning inte skaffar sig en prenumeration så går de säkert att få tag på ett exemplar ändå, ännu oklart hur...


bidrag ngn?

8313-9,503 030 153-4
...är clearing- och kontonumret du ska föra över dina generösa bidrag till. ekonomi är hittills inte vår grej.men det kommer säkert med tiden.allt gör skillnad,små som stora summor.fyll i ditt namn så vi ser vilken vi ska tacka.



takk på förhand

ljudkoll

nya artister/band,

för övrigt har vi ganska exakt 33 intervjuer med olika mer eller mindre kända artister och band som väntar. det kommer ske via e-post, telefon eller så träffas vi helt enkelt.
en liten lista;
[x] rough bunnies
[x] mikael wiehe
[x] melpo mene
[x] kristian anttila
[x] niccokick
[x] fibes, oh fibes!
[x] club 8
[x] vapnet

m.fl...

de intervjuer som inte får plats i ljudkoll#1 kommer att publiceras på bloggen. så om just din favorit inte kommer med. bli inte ledsen.

kristianstadsbladet,

Idag, 2007-10-23, var ljudkolls redaktion på besök hos lokaltidningen Kristianstadsbladet. Vi pratade med Rille som jobbade på marknadsföringsavdelningen samt Lisa Appelqvist, chef på nöjesredaktionen.

Vi pratade annonsering, marknadsföring av ljudkoll i Krstd-bladet m.m. med Rille. Vi kom fram till att vi närmare deadline kommer att höras av angående lite publicitet i Kristianstadsbladet. Han visste inte hur det låg till med sponsring. "Pengar är pengar, ett känsligt ämne" som han så väl uttryckte det. Vi får se.

Efter det tråkiga eller roliga beroende på hur man ser det, ekonomi, träffade vi Lisa Appelqvist. Hon var väldigt hjälpsam och söt på alla vis. Hon eller Christer Paulstrup kommer förhoppningsvis att skriva någon form av gästkrönika i ljudkoll#1. Hon tyckte själv att Christer kanske var bättre. Han var väldigt indie. Eller okej, han var mer van att recensera indierock/pop och passar antagligen därför bättre till ljudkoll.
Lisa hade även bra kontakt med en av Sonics grundare. Vi kunde få tips från honom genom att skicka frågor till henne som hon vidarebefordrar och om vi har tur kan vi även få en kortare intervju med honom. Hoppas.

Takk & adjö,
Carl Öhman, ljudkoll

butik 47 & carlings,

eventuella sponsorer. väldigt eventuella dock. men ändå. alltid nått.

image12

navid,

Vi hoppades alla tre på att åka upp till Göteborg nu under höstlovet v.44 för att träffa Navid Modiri. För några dagar sedan fick vi det tråkiga beskedet att Navid har för mycket med jobbet på Svt och hinner inte träffa oss. Typiskt!
Det blir därför antagligen en telefonintervju.

image9

Navid Modiri & Gudarna.

marcus birro,

Efter en trevlig kväll på konserthuset träffar vi Marcus Birro. Jag & Henrik (samt Felicia och Daniel) var där för att se Marcus senaste projekt "Live". Vi pratar med honom om allt från Marcus bror Peter Birros omtalade tv-serie "Upp till kamp" till hans projekt 2006 "Du är Christer Pettersson du också".
"Du är Christer Pettersson du också" var ett projekt mellan Birro och Stry (bl.a. Ebba Grön, Imperiet).
Läs hela intervjun i ljudkoll#1

image8

Birro under Live på Kristianstad konserthus 2007-09-25.


kompakt disk,

image6

Vår första sponsor är klar. Helt överaskande blev det Kompakt Disk, "Din alternativa skivaffär i Kristianstad" som Jörgen själv fomulerar sig på hemsidan. Kompakt-Disk-killen som de flesta kallar honom är en riktigt trevlig grabb.
Tack&Hej!

nya intervjuer på gång,

Navid Modiri, aktuell som programledare för filmkrönikan. Släppte nyligen en platta med soloprojektet Cobra Charlie. Släpper den 17 oktober diktsamlingen Skrik om du brinner. Spelar även i bandet Navid Modiri & Gudarna.
Almedal, indiepopduo från Göteláborg bestående av Love & Adam.
Laakso, ett av Sveriges största indieband. Hur indie är det att sjunga duett [Italy vs. Helsinki] med Peter Jöback?
image4

Navid Modiri;

RSS 2.0