kristianstadsbladet,

Vi har lyckats utvecka ett samarbete med Kristianstadsbladet, lokaltidningen i Kristianstad. Vi har vid ett par olika tillfällen pratat med Lisa Appelqvist, nöjesredaktör på tidningen. Hon har redan nu hjälpt oss genom att dela med sig av tips och kontakter.

Marknadskoordinatorn Rille Karström har nu även lovat oss en annonsplats i Kristianstadsbladet vid två väl valda tillfällen. Vi kommer antagligen att köra en omgång nu i februari och en i samband med att tidningen släpps i mars/april. Jag räknar med att ha layouten klar tills imorgon.

(& om ni läser det här, tack Lisa & Rille).

Mvh
Carl Öhman, ljudkoll


image45

Remember kids,

Vi kommer på grund av ekonomiska skäl inte kunna släppa lika många ememplar av tidningen där Elias Orkesters nyinspelade skiva ingår. Så passa på, vill du garanterat ha både skiva och tidning. Beställ ett förköp av ljudkoll redan nu.

En snabbgenomgång;

Förköpet finns i två varianter;

1. 1st ljudkoll #1
    1st skiva med Elias Orkester
    Outgivet material skickas till din e-postadress
    En inbjudan till ljudkolls releasefest

50:-

2. 1st ljudkoll #1
    1st skiva med Elias Orkester

30:-

När du beställer ditt förköp gör du såhär;

Skicka ett mail till [email protected]
(mailet ska innehålla: ditt namn, din adress inkl. postnr. & ort, din e-postadress)
Sätt in pengar på vårt bankkonto, swedbank (30kr eller 50kr beroende på vilket förköpspaket du har beställt.) eller ge pengarna till Carl Öhman, Henrik Persson eller Håkan Håkansson.
Clearingnr:     8313-9
Kontonr:          503 030 153-4


För att komma med en trevlig nyhet som avslutning kommer vi att öka ljudkoll med 4 sidor. Tidigare 32 har blivit 36.

Det var allt jag hade för den här gången. Tack och hej!

Mvh
Carl Öhman, ljudkoll

mikael wiehe,

image45

Imorgon ska vi prata the beatles, presidentval, kuba, hoolabandoolaband, bob dylan, arbetslöshet, victor jara...
Listan kan göras lång. Frågorna är många vilket inte gör det enkelt att intervjua en av Sveriges mest betydelsefulla musiker och dessutom få med allt.

Imorgon beger sig ljudkoll hem till Mikael Wiehe för att genomföra en av de sista intervjuerna som kommer att publiceras i tidningen.

Mer Information Angående Förköp och Releasefest,

Ett litet tillägg angående den kommande releasefesten och förköp av ljudkoll #1.
Vi skulle redan nu vilja gå ut och säga att festen är fixad. Tyvär har vi inte kommit så långt ännu. Vi på redaktionen letar för fullt efter en lokal samt räknar på vår ekonomiska situation för att festen ska bli av. Vi återkommer så snart vi har plats eller datum fixade.
Tyvärr måste vi meddela att vi inte kan sälja fler än 50st biljetter till den eventuella releasefesten så som det ser ut just nu (oklart angående lokal).
När eller om biljetterna skulle ta slut så kommer vi att sälja ett förköp av tidningen inkluderat;

1st ljudkoll#1

1st skiva med Elias Orkester

Detta kommer att säljas för ett reducerat pris. Det går även bra att köpa trots att inte biljetterna inte tagit slut tex om du vet med dig att du inte kan komma på releasefesten.

Vårt ordinarie paket innehållande releasefestbiljett kostar 50kr. För endast tidning och skiva, 30kr.

 

Vid köp av ljudkoll #1 med eller utan biljett till releasefesten är det väldigt viktigt att du skickar ett mail till [email protected] med ditt namn, din e-postadress samt din adress (inkl. postnr & ort). Annars finns det en risk att du inte inte får den önskade varan.


 

förköp,


elias & hans orkester,

Lördagen den tolfte januari träffar ljudkoll Elias Orkester. Vi möts upp på förbestämd plats för fotografering för att sedan inleda en intervju över en kopp kaffe. Det blev en hel del fina bilder trots att herrarna hade lite svårt för att stå stilla. Det blev dessutom en väldigt intressant intervju och inte minst en trevlig pratstund.

image44

Vi kan nu avslöja att Elias Orkesters nyinspelade skiva kommer att släppas tillsammans med tidningen. Dock endast i begränsad upplaga så passa på att förbeställa redan nu för att vara garanterad ett nummer.

Tack till Elias, Samuel, Jennifer & Malin för en trevlig lördag.

Mvh
Carl Öhman, ljudkoll

förköp,

Vi på redaktionen har bestämt oss för att erbjuda dig som läsare av http://ljudkoll.blogg.se möjligheten att beställa ditt nummer av ljudkoll #1 redan nu. Förköpet av tidningen innebär följande;

- 1st ljudkoll #1.
- 1st skiva/demo (det får förbli en hemlighet tills vidare, vi återkommer när det är läge)
- Eventuellt outgivet material som inte får plats i tidningen (kommer att skickas som pdf-fil till din e-postadress)
- En inbjudan till 2008 års hetaste releasefest. (Vi gör vårt yttersta för att det ska bli av.)
- Du kommer dessutom att få din alldeles egna ljudkoll #1 innan alla andra.

Du får allt detta för endast femtio svenska kronor.

Beställ ditt nummer redan nu! Hör av dig till [email protected]. Mailet ska innehålla följande: ditt namn, din e-postadress samt din adress (inkl. postnr & ort). I samband med mailet ber vi dig att sätta in 50 :- på följande kontonummer(swedbank);
clearingnr. 8313-9
kontonr. 503 030 153-4
Alternativet är att ge pengarna i handen till Carl Öhman, Henrik Persson eller Håkan Håkansson.(Vi behöver fortfarande mailet.)

Glöm inte att skriva dina initialer + L1 (ex. cöL1) i meddelandet när du sätter in pengarna på vårt konto, allt för att vi ska se vem som har betalat in. När vi fått ditt mail och pengarna finns på vårt konto kommer vi att skicka ett förköpsbevis till din adress. När du sen på releasefesten, som kommer att hållas i samband med tryckningen av ljudkoll, visar upp ditt förköpsbevis får du ut ditt nummer av tidningen. Om det uppstår komplikationer och du inte kan komma på festen (eller att festen inte blir av) ordnar vi leveransen av tidningen på annat vis.
Vid problem hör av dig till [email protected] eller 0768963397.

image43
(Observera att det inte lönar sig att kopiera förköpsbevis. Vi har koll på vilka som har betalat.)

Tjipp&Hej

Carl Öhman
Henrik Persson
Håkan Håkansson

elias orkester,

Inom en snar framtid blir det en intervju med Elias Orkester. Bandet består av Elias Bjerstedt tillsammans med sin orkester Samuel Johansson. Duon gick vidare till final i UKM, har spelat som förband till Emil Jensen och spelar av medlemmarnas ålder att räkna ytterst ovanlig musik. Bandet har nyligen spelat in en skiva som för tillfället håller på att mixas.
Med inspirationer som Ramblin' Jack Elliot, Bob Dylan, Townes Van Zandt och Johnny Cash utvecklar Elias och Samuel sin egen tolkning av countrymusiken. Med akutisk gitarr, elbas och två röster som är gjorda för varandra bygger Elias Orkester upp en ärlig men stämningsfylld ljudbild som är svår att inte älska.

image45
Läs mer om Elias Orkester i ljudkoll #1.

Nytt år & nya utmaningar,

Gott Nytt År, God Fortsättning & allt vad det heter.

Efter min kära medarbetare Henrik Perssons uppskattade listspecial över 2007 års bästa album gör jag ett gott försök att hålla samma klass på bloggen även efter årsskiftet. Det här inlägget kommer att handla om en av årets absoluta favoriter i julklappsväg.
Den heter 1001 album you must hear before you die. Och för er som inte hängde med under engelskalektionerna på mellanstadiet betyder det 1001 album du måste höra innan du dör vilket är precis vad det är, en bok som listar 1001 album värda att höra.
Jag har spenderat mellandagarna med att kryssa för vilka album jag redan har hört. Av det som finns kvar väntar både album jag fruktar att lyssna igenom och de jag redan nu längtar efter.
Vad det hela handlar om är en musikalisk allmänbildning från 1950-talet fram till idag. Du kommer att inspireras, hitta nya favoriter och inom en snar framtid inser du vad du har missat, eller inte missat. Det är en bok på inte mindre än 960 sidor skriven av 90 ledande musikkritiker från hela världen.
Boken är uppdelad i 1950- 1960- 1970- 1980- 1990- och 2000-tal och innehåller allt ifrån vår allas Frank Sinatra till nutida klassiker som The White Stripes, Beck och The Libertines. Som icke troende musikälskare har jag äntligen hittat min bibel. Tack.

image43

"You now hold in your hands the ultimate critical collection of the best ever albums, spanning 50 years of outstanding music, from the genesis of Fifties rock´n´roll to the technologial innovation of Noughties."

En nutida klassiker i bokhyllan och ett måste för musikälskaren. Köp den så fort du kan, till dig själv eller en god vän. Boken finns ännu inte på svenska men fungerar utan tvekan lika bra på engelska.

RSS 2.0